UN KURABİYESİ

Çayın kahvenin yanına olmazsa olmazı ağızda dağılan nefis bir kurabiye un kurabiyesi. Konu komşu, dost, akraba kim olursa olsun mutlaka çayın yanına verilen kurabiyeniz mutlaka olsun. Çabuk bayatlamayan ilk günki tazeliğini koruyan pastane lezzetinde un kurabiyesi tarifini sizlerde çok beğeneceksiniz.

Ağızda dağılan yumuşacık yapısıyla severek tüketeceğiniz, un kurabiyesi tarifimi sizlerde defterlerinize eklemeyi unutmayın. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. 🙂

MALZEMELER:

  • 1 paket tereyağı yada margarin ( yumuşak olmalı, 250 g)
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 4 çorba kaşığı buğday nişastası
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • Aldığı kadar un

Üzeri için;

  • Yarım su bardağı pudra şekeri

 

YAPILIŞI:

  1. Margarin yada tereyağ, sıvı yağ ve pudra şekerinin 1 su bardağını yoğuruyoruz. Kalan yarım bardaklık pudra şekeri üzeri için kullanılacak.
  2. 5 dk.yoğurduktan sonra nişasta ve unu ilave ediyoruz. İyice yoğuracağız çünkü hamur parçalanacaktır.
  3. Şekil verirken 2 adet ceviz büyüklüğünde bir parça koparıp rulo şekline getirin. Sağ, sol ve üst kısmına çatalla şekil verip yan yan kesin.( Resimden faydalanabilirsiniz).
  4. Tepsiyi yağlamayın hamur zaten yağlı. Kurabiyeleri tepsiye dizin.
  5. Önceden ısıtılmış fakat ılık olmalı 160 derecelik fırında 15 dk pişirin. Yumuşak ve nemli gibi olacaktır o zamanla kıvamına gelir. 15 dk’yı geçmesin pişmesi.
  6. Fırından çıkarınca soğusun ve ayırdığımız yarım bardaklık pudra şekerine hepsini bulayın. Kurabiyemiz hazırdır. Afiyet olsun 🙂

 

Ağızda dağılan nefis bir un kurabiyesinin püf noktaları için tıklayınız.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

w

Connecting to %s